»
Якщо застуда супроводжується підвищенням температурою тіла

Якщо застуда супроводжується підвищенням температурою тіла.

Ферментна система організму може функціонувати тільки у вузькій амплітуді температур. Нормальною вважається  температура  36,8 +_0,6С, вона буває найвищою у 18 годин і найнижчою (на 0,5С) у 3 години ночі. Температура у прямій кишці (ректальна) вища, ніж у ротовій порожнині і найнижча у пахвах; ректальна температура вважається ще нормальною до 37,4С, в роті до 36,7С, у піхвах до 36,7С. фізичні вправи можуть підняти ректальну температуру до 38С, навіть до 40С.підвищена температура тіла (перексія), може спостерігатися від інфекції (найчастіша причина), аутоімунних хвороб (міозит, пемфігус, виразковий коліт, системний вовчак та ін..), онкозахворювань (нефрокарцинома, лейкемія, лімфогрануломаз тощо), а також від дії деяких медикаментів. Гіперпірексією  вважається температура вище 41,2С. чи слід «збивати» температуру, вирішує лікар; в очікуванні лікарської допомоги робити компреси (26С), міняти що 20хв; давати пити багато рідини.

9. Взяти 25г вербової кори (або тонких гілочок верби з листям, бажано змішати кілька видів верби) і 50г плодів шипшини (також від кількох видів), залити 1л води, варити 5хв; настоювати 30хв (вилити в термос або обгорнути рушником), пити гарячим без обмеження. Крім того, змішати 50г цього відвара, 50г самогонки і половину чайної ложки оцту; цією сумішшю натирають тіло хворого щогодини. Спочатку температура дещо «підскочить», потім почне знижуватися (Лариса Литвененко).

10.Приготувати суміш: холодної кипяченої води – 1 чайну, свіжі соки – моркви 2 частини селери 1 частину, червоного буряка 1 частину, щоб соки змішувались із слиною (Леонід Селезненко).

11.Вичавити сік з 1-2-3 лимонів, додати трохи кипяченої води (щоб не пошкодити зубну емаль), пити повільно, ковтками, це зменшує сильний головний біль, який відчувається саме тоді, коли температура вже пішла на зниження (Джилянов).

12.Змішати порівно квіти липи і бузини чорної, траву деревію, листя бобівника трилистого (трифоль, вахта); столову на 0,25л окропу, настоювати 10хв, випити за день у 2 прийоми (T.Lindaverova).

13.На 0,5л води взяти 10г трави вербени лікарської, довести до кипіння, настоювати 10хв, випити за день в 3-4 (Valnet).

14.Кореноплод редьки середньої величини очистити, нарізати скибками, залити по склянці води і винного або яблучного оцту, додати 2 столові ложки меду, варити на слабкому вогні 10хв; пити гарячим вранці натщесерце, а решту увечері розігріти і випити перед сном, меду можна взяти більше (Т. Кононір).

15.Коли температура тіла підскочила з невідомої причини (мається на думці що діагноз пізніше визначить лікар), змішати порівну траву рутвиці малої (камчут, невстаха, польова або степова петрушка, василистник) та квітучим бузини травянистої (сабза, базник, бзюк); третину чайної ложки суміші залити склянкою окропу. Пити за день 102 дози,але не довше тижня; як правило буває досить трьох днів,. Варіант. Приймати цю суміш у вигляді порошку. Цей засіб придатне не тільки при високій температурі, але і при простудних захворювань та гострому ревматизмі (Є. Гапон).

 

http://www.pureflora.com.ua ІМ "Карпатська Колекція"

 

YjExMzQyY2