»
Покращення стану онкохворих, в тому числі на рак груді.

Покращення стану онкохворих, в тому числі на рак груді.

 

  1. Бальзам для онкохворих, готується зі спиртових витяжок таких рослин : а) 100 г бруньок берези на 0, 5 л горілки, б) так же готується настойка з корені родовика, в) 12 столових ложок трави гірчака перцевого (водяний перець) на 0,5 л горілки, г) така ж міра для «шишок» хмелю, д) 5 десертних ложок листків блекоти на 0,5 л горілки – всі 5 екстрактів настоювати по 2  тижні. Для отримання бальзаму змішати : 200 мл. екстракту березових бруньок , 50 мл. блекоти; суміш витримати добу; приймати по чайній ложці 3 – 4 рази на день (Ахметов).
  2. Взяти по 100 г коренів чистотіла, лопуха і гадючника вязолистого   (лабазник), по 50 г салепа (бульбочки зозулиців не червонокнижних видів) і корені чорнокореня, 5 г плодів болиголова. Корені подрібнити, всю суміш залити 3 л окропу (воду брати з джерела), варити 15 хв. – і робити це увечері. Залишити на ніч, а в ранці процідити, препарати в трилітрову банку і додати 0, 5 л спирту. Приймати по столовій ложці тричі на день до їди (І. Гавронський).
  3. Досить ефективно, особливо в початковій стадії, лікування виноградом. Ягоди ретельно перебрати багато разів вимити теплою водою (залишки пестицидів !). З’їдати тільки м’якуш, шкірку і насіння не ковтати. Перед початком лікування бажано погодати 1 – 2 дні. Виноградний день розпочати вранці, з’їсти 0,5 кг. Винограду; через годину випити склянку відвару трав (якими на даний момент хворий лікується)   і з’їсти невеликий шматок чорного хліба. За годину до обіду з’їсти 250 – 500 г винограду, тако ж кількість за годину винограду або випити щойно приготовлений сік з цих ягід. Уникати : смажене, кисле, прянощі; забороняється : вино, пиво, оцет, молоко, безалкогольні напої типу кока – кола; також уникати пити воду, їсти білий хліб, а тим більше – споживати м’ясні страви  . Курс лікування виноградом 2 – 3 тижні (Вільсфорт).
  4. Взяти 30 г свіжих пелюсток календули яскраво – оранжевих сортів, залити 1 л вина (не міцніше 18С), настоювати у пляшці темного скла 2 тижні, тримати на підвіконні, можна і на сонці, але температура не повинна сягати за 20С. Пити по склянці в день, через 2 дні пити 4 рази по пів склянки, потім протягом 2 днів пити двічі по півсклянки. Курс лікування 30 днів (Агата Барлуг).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Пити до їди 1 – 2 склянки в день соку червогих буряків протягом 1 – 2 місяців. Менш ефективний буряковий квас : коренеплоди вимити, нарізати скибочками, залити теплою кипяченою водою, додати зубок часнику, шкуринку хліба і чайну ложку плодів кмину; через тиждень зняти з поверхні плівку цвілі, розлити по пляшках, закоркувати, зберігати в прохолодному місці (S. Kisel).
  2. Зібрати в жовтні з живих беріз «чорну» (безплідну) і «білу» (фертильну, тобто плодючу) форми гриба трутовика косого («чага»); взяти по 0,5 кг. Чорної і білої аги, змолоти, змішати ; столову ложку з верхом порошка аги залити склянкою води, варити 10 хв., настоювати 30 хв., процідити . Пити по склянці тричі на день через 20 хв. після їди (Чеслав Клімушко).
  3. Настойки вищезгаданих рослин готують за загальною методикою і зберігають кожну в окремій посудині. Перед вживанням настойки змішати у невеликому слоїку (аби не сталося випадіння осаду) в такому співвідношенні : по 3 частини настойки часнику і нечуйвітра волохатого, по 2 частини настойок чистотіла, крушини і кульбаби, приймати по 100 крапель у невеликій кількості води тричі на день протягом багатьох місяців (Max Tetan).
  4. Для профілактики утворення злоякісних пухлин вчені Пенсильванського університету рекомендують препарати розмарину (наприклад, настій 30 г  листків на 1 л окропу), бо досліди на тваринах засвідчили, що розмарин гальмує розвиток раку молочної залози, шлунку і кишко вика. Розмарин містить антиоксиданти, дія яких особливо корисна, коли людина захоплюється смаженими стравами (Радіо ВВС, 11.06.1996 р.).
  5. Після операції пити такий «чай» : взяти 100 г листків кропиви і по 50 г трави звіробою, омели, цетрарії (ісланський мох), кореневищ пирію, коренів алтеї, листя берези і чорниць; чайну ложку суміші на 0,25 л води, варити 3 хв, настоювати 10 хв. Пити теплим до їди по 2 склянки в день (Г. Сорока).

10.   Корені кропиви настоювати на спирті (1:5), вважається, що якщо при чаюванні додати по 6-8 крапель цієї настойки, то гальмується розвиток пухлин. Одночасно з цим польська народна медицина рекомендує пити настій листків кропиви (Кузневський).

11.   Змішати порівну траву полину гіркого, черсака лісового, хвоща польового, споржа звичайного (вся рослина з коренем), корінь лопуха, суцвіття його ж, листя ліщини і листки та суцвіття нагідок; взяти 50 г суміші на 0,5 л води, варити 5 хв., процідити, додати 100 г спирту, закоркувати, виставити на сонячне вікно на один день (за обертом сонця переносити пляшку на інше вікно). Пити по столовій ложці щогодини до закінчення відвару, потім перейти на інші рецепти (міятович).

 

http://www.pureflora.com.ua

 

OTJjYzc